Schipholtaxi Geschiedenis

Tip: Kijk ook eens op http://www.schipholbudgettaxi.nl/ voor een voordelige taxi naar Schiphol. Er kunnen onderling prijsverschillen zijn, dus kijk en vergelijk!

Schiphol historie.

Een van de oudste luchthavens. De luchthaven Schiphol is een van de oudste luchthavens ter wereld. Vanaf de start is de Schiphol taxi erbij geweest.

Start in jaren 30.

Schiphol kwam in de jaren 30 van de grond door de heer Hollander. Deze heer Hollander had één werknemer in dienst die de heer Bergisch heten. Na de oorlog was de heer Hollander gedwongen om een eigen taxi vergunning aan te vragen. In deze jaren was Schiphol nog eigendom van de gemeente Amsterdam dus, viel ook de taxi vergunning hieronder. Al snel werd er uitgebreid naar vier taxivergunningen waarbij deze werden verdeeld tussen de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Amsterdam.

Overname Schipholtaxi bedrijf Hollander.

In 1967 namen de gebroeders Frissen het taxibedrijf van de heer Hollander over en de Schiphol standplaats werd van Schiphol oost naar Schiphol Centrum verhuist.

Nieuw Schipholtaxi bedrijf Boekhoff.

Rond de jaren 60 kwam er nog een Schipholtaxi bedrijf bij, de firma Boekhoff. In die tijd ontstond dus de BBF, Bergisch, Boekhoff en Frissen. Al deze taxi bedrijven werkten met loonchaufeurs.

Met de taxiwet deregulering, werd alles anders.

Met het uitzicht op de taxi deregulering in 2000 werden de bedrijven in stukjes verkocht aan de taxichauffeurs die samen onder de noemer BBF Schipholtaxi rijden. Dit werd gedaan om de waarde van de Schipholvergunningen veilig te stellen. Een deel van een Schipholvergunning voor een chauffeur liep al snel over de honderdvijftigduizend gulden heen!

Opkomst internet en Schipholtaxi.

Met de komst van het internet kwam ook de mogelijkheid om makkelijk online een taxi te bestellen. Goedkoopnaarschiphol is zo’n Schipholtaxi die er al vanaf de eerste dagen bij was. Gewoon thuis vanuit je luie stoel en nog goedkoper ook. Ook dit heeft invloed op het aanbod voor de taxi’s op Schiphol. Veel bedrijven zoals wij spreken van te voren af met de klanten om ze na hun vlucht op te halen.

Financiële constructie.

Er werd een speciale financiële constructie opgezet in samenwerking met een bank, waarin de rechten om op de luchthaven Schiphol te mogen rijden eigenlijk bij de BBF bleven en de chauffeurs hadden slechts het genotsrecht om te mogen rijden, maar geen enkele zeggenschap. De chauffeurs hebben inmiddels de torenhoge schulden afbetaald maar betalen nog steeds hele hoge bedragen aan de BBF om op Schiphol te mogen blijven rijden.

2004, het aflopen van de concessie met Schiphol.

In 2004 liep namelijk de concessie met de luchthaven Schiphol af en BBF zat niet bij de nieuwe aanbesteding. Het Taxi bedrijf Willemse de Koning was wel een van de gelukkigen en verpacht de concessie, de rechten om te mogen exploiteren op Schiphol weer door aan de BBF. Vervolgens doet de BBF er nog een schepje bovenop en verpacht de plekken weer door aan de zelfstandige chauffeurs van BBF. Geen gezonde en eerlijke situatie dus. Inmiddels is bijna het gehele oorspronkelijk bestand Schiphol chauffeurs vervangen door andere die nog wel deze hoge kosten willen betalen voor een taxiritje vanaf de luchthaven Schiphol.

Nieuw aanvullend vervoer op Schiphol.

Tegelijkertijd met de nieuwe concessie is de standplaats op Schiphol voor een derde opengesteld voor ‘aanvullend’ vervoer. De nieuwe taxi wet stelt dat ieder taxibedrijf toegang moet hebben tot de taxi standplaatsen in Nederland en dus ook Schiphol. In de praktijk is hier dus weer een uitzondering voor gemaakt in samenspraak met de NMA.

Kwaliteit en niveau omlaag.

Als men nu een kijkje gaat nemen op de taxibuffer op Schiphol ziet men hoofdzakelijk chauffeurs van buitenlandse afkomst die het aanvullende vervoer regelen. De auto’s zijn van een mindere kwaliteit en in leeftijd gemiddeld 10 jaar oud.

Hoogste tarief ook op Schiphol.

Buiten dit probleem om rijden al deze taxi chauffeurs op het hoogte toegestane landelijk taxitarief, mede omdat ook deze chauffeurs weer moeten betalen voor elke taxi rit die zij willen doen op de luchthaven Schiphol! Met de nieuwe taxiwet is het dus met de oorspronkelijke Schipholtaxi snel bergafwaarts gegaan.

Tips waar u op moet letten bij het bestellen van een Schipholtaxi via internet. http://tips-goedkope-schiphol-taxi.blogspot.nl/ doe uw voordeel en zoek een betrouwbare vervoerder!